IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британците вече си имат наръчник за „по-зелени“ сгради

Насоките са отговор на растящото търсене на енергийно-ефективни сгради и следват въвеждането на сертификати за енергийна ефективност

16:27 | 23.05.08 г.
Британците вече си имат наръчник за „по-зелени“ сгради

Кралският институт на лицензираните оценители на недвижими имоти (RICS) е публикувал насоки за управление на въглеродните емисии при недвижимите имоти, съобщават от RICS.

Действието е резултат от растящото търсене на енергийно-ефективни сгради от страна на наемателите и следва въвеждането на сертификати за енергийна ефективност на бизнес сградите във Великобритания.

Насоките, представени под формата на наръчник, предлагат на лицензираните оценители професионални съвети и стандарти, които могат да използват при консултиране на своите клиенти или работодатели при развитието на стратегии за управление на въглеродните емисии.

Освен че очертава законодателните промени, наръчникът посочва добри практики за компаниите, които целят да развиват екологичните си предимства, като в същото време подобряват и финансовото си представяне.

Наръчникът е с акцент върху стандартите и техники за редуциране на оценяване на въглеродните емисии, данъци и програми за поощрение, прогнозиране на обема от въглеродни емисии на една организация, финансова оценка и оценка на въглеродните емисии.

Финансовият казус за по-висока енергийна ефективност на имотите във Великобритания добива все по-голям мащаб, смятат от RICS, позовавайки се на изследване, според което 61% от компаниите биха плащали по-висок наем за „зелени” сгради.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още