IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Арабски шейх иска да строи финансов център и магистрали в България

Компанията на шейха залага на публично-частното партньорство, икономическият министър се ангажира да оказва пълно съдействие за релизиране на инвестиционните намерения

18:51 | 22.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Арабски шейх иска да строи финансов център и магистрали в България

Арабският шейх Тарек бин Фейсал ал Касими, собственик на Emirates Investment Group (Емирство Шарджа, ОАЕ), проявява интерес към инвестиция във финансов център у нас, стана ясно след среща на шейха с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

По думите на Димитров арабската компания има интерес и за сътрудничество в областта на публично-частното партньорство, включително при изграждане на български магистрали.

От своя страна, шейх Тарек бин Фейсал ал Касими каза, че това е първата му визита в страната, при която ще се изследват възможностите за инвестиции тук, които според него са големи. По думите му една от силните страни на неговата компания е да създава публично-частни партньорства, който модел биха искали да приложат и в България.

Шейхът посочи, че според досегашните му впечатления в България има подходящ пазар за основните бизнеси, които са във фокуса на Emirates Investment Group, а именно: недвижими имоти и финансовият сектор, вкл. банки и застраховане.

Според икономическия министър държавата „ще окаже пълно съдействие при реализирането на инвестициите у нас от арабската компания“, като подробностите по тях предстои да бъдат уточнени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още