IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕVN: Безразборното строителство по Южното Черноморие често прекъсва тока

Дружеството е предвидило над 22,5 млн. лева за инвестиции и ремонти в района през 2008 г.

15:11 | 22.05.08 г.
ЕVN: Безразборното строителство по Южното Черноморие често прекъсва тока

Зачестяват случаите, в които несъгласувани с EVN Bulgaria строително-монтажни дейности на външни фирми повреждат енергийните съоръжения (напр. положени кабелни линии) по Южното Черноморие и много често това става причина за аварии в снабдяването с електроенергия, съобщават от EVN Bulgaria.

Например, aвариите в региона на Слънчев бряг, причинени от некоординирани с дружеството дейности, достигат за определени периоди близо 75%, сочат данни на компанията.

Въпреки усилията на ЕVN Bulgaria да гарантира възможно най-бързото възстановяване на мрежата, честите прекъсвания, предизвикани от безразборните строителни дейности в туристическите комплекси стават причина за недоволство от страна както на гостите, така и на собствениците на хотели и заведения по Южното Черноморие, се посочва в съобщението.

В тази връзка от дружеството апелират за по-добра координация на всички строителни и ремонтни работи и своевременното им съгласуване с представителите на дружеството по места.

EVN е предвидило над 22,5 млн. лева за инвестиции и ремонти в района на Южното Черноморие през 2008 г.

Екипите на дружеството са оборудвани с автомобили, специална техника и материали за бързото възстановяване на електричеството. Налице са необходимият брой аварийни групи, както по големите градове и курортни центрове, така и във всяка община в областта. Oбщо 4 дежурни групи са налице на територията на КЕЦ (Клиентски Енергоцентър) Поморие, който обслужва и Слънчев бряг и Несебър, като при необходимост ЕVN Bulgaria може да включи и допълнителен брой сътрудници, уточняват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още