IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ryanair пуска сайт за ваканционни имоти под наем

Компанията цели да повиши дела на страничните си приходи до 20% от продажбите си за три години от 17% сега

17:37 | 16.05.08 г.
Ryanair пуска сайт за ваканционни имоти под наем

Нискотарифната авиокомпания Ryanair стартира нова онлайн услуга за отдаване под наем на ваканционни имоти. Услугата предоставя платформа за собствениците на имоти да публикуват обяви за имотите си и да управляват резервациите.

От Ryanair, която постоянно търси нови източници на приходи, казват, че цената за реклама на ваканционен имот ще бъде 200 евро на година без данъци.

„Собствениците сега имат шанса да рекламират имотите си пред 60-те милиона пътници на Ryanair“, коментират от компанията.

По думите на изпълнителния директор Майкъл О'Лиъри в крайна сметка компанията ще генерира толкова много странични приходи като резервации на хотели, наеми на коли, застраховки, онлайн залагания и продажби в самите полети, че един ден пътниците ще могат да летят безплатно.

Приходите от странични услуги на компанията са нараснали с 40% до 363 млн. евро, или 17% от всички продажби, за деветте месеца до края на декември, пише Ройтерс. Ryanair цели да увеличи този дял до 20% през следващите три години.

В по-краткосрочен план компанията, която е една от най-печелившите авиолинии в света, трябва да се справи с нарастващи цени на горивата и да спази обещанието си да не прехвърля върху пътниците бързо растящите разходи под формата на такси за гориво, подобно на други компании.

През март О'Лиъри замрази заплащането на висшите мениджъри на компанията, като каза, че тя преразглежда договорите с летищата, а от следващата зима планира и понижаване на капацитета, за да намали разходите.

Компанията е повишавала таксите за check-in и за багаж два пъти тази година, което доведе цялостното увеличение до 67% от януари досега. Ryanair се надява да намали разходите, като накара все повече пасажери да пътуват само с ръчен багаж и да правят резервации по интернет.

Ryanair предупреждава, че печалбата й може да се понижи с до 50% тази година заради забавянето в икономиката и повишението на цените на горивата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още