IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН лицензира Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ и нов фонд на БенчМарк

КФН е потвърдила проспекта за публично предлагане на 15 000 броя обикновени акции от капитала на Болкан Пропърти Инструментс

15:15 | 16.05.08 г.
КФН лицензира Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ и нов фонд на БенчМарк

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор е издала лиценз на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ-София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, съобщи комисията.

КФН е потвърдила проспекта за публично предлагане на 15 000 броя обикновени акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от дружеството в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството.

Учредители на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ са „Невел - П” ООД със 70% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Хармония” с 15 % и ДФ „Ти Би Ай Динамик” с 15%.

Дружеството се управлява от СД в състав: Вълко Стоилов – Председател на СД, Вера Желязкова – заместник – председател и Владимир Върбанов – Изпълнителен директор.

Основният пазар, към който дружеството се насочва, е пазарът на имоти в България с търговско, административно, жилищно, спортно/развлекателно и ваканционно предназначение, включително общественообслужващи, производствени, складови, курортни, вилни, ваканционни сгради и съоръжения, в т.ч. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала на УД „БенчМарк Асет Мениджмънт” разрешение за организиране и управление на договорен фонд „БенчМарк Фонд-6 Паричен”, съобщиха още от надзора.

Фондът е с нискорисков профил, като в структурата на портфейла са залегнали следните параметри: инструменти на паричния пазар – до 90% от активите на фонда, дългови ценни книжа, търгувани на регулиран пазар - до 90%, акции и дялове на Колективни инвестиционни схеми (КИС) – до 30%, ценни книжа, извън тези търгувани на регулиран пазар – до 10%.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още