IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха сделката на Алфа Дивелопмънтс за портфолиото на Лендмарк

Сделката беше анонсирана през март и е за 75% от портфолиото на Лендмарк

13:15 | 16.05.08 г.
Разрешиха сделката на Алфа Дивелопмънтс за портфолиото на Лендмарк

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри придобиване от страна на “Бета проджектс” АД, София, на част от капитала на 12 дружества, опериращи на пазара на недвижими имоти, съобщиха от комисията.

Това са “Сноусайд” ЛТД, “Лендмарк България Еърпорт” ЕООД, “Лендмарк България шопс” ЕООД, “Лендмарк България тауър” ЕООД, “Лендмарк България цар” ЕООД, “Лендмарк пропърти България” ЕАД, Лендмарк България ритейл парк” ЕООД, “Лендмарк България маркет” ЕООД, “Лендмарк България парк” ЕООД, “Бриджкорп едно” ЕООД, “Бриджкорп фор” ООД, “Бриджкорп севън” ООД.

Мажоритарен собственик на придобиващото дружество “Бета проджектс” е “Алфа Дивелопмънтс” ЕАД.

През март от Алфа Дивелопмънтс, 100% собственост на Алфа Финанс Холдинг АД , съобщиха, че планират да придобият 75% дял в портфолиото от имоти на Лендмарк.

Целта на концентрацията е да допринесе за осъществяване на мащабна инвестиционна програма за доизграждане на различни сгради и подобряване качеството на предлаганите услуги, се посочва в съобщението.

Комисията е установила, че пазарните дялове на страните по сделката са минимални и тя не би могла да наруши ефективната конкуренция в сектора. Постановено е предварително изпълнение на решението на КЗК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още