IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът Lewis Charles продаде част от проект в София

Сделката включва продажбата на 61 апартамента, 10 офиса, 6 магазина и 31 подземни гаража в кв. Кръстова вада

08:24 | 17.05.08 г.
Фондът Lewis Charles продаде част от проект в София

Инвестиционният фонд Lewis Charles Sofia Property Fund Limited, който се търгува на алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM, съобщи, че е продал част от свой проект в София на неназована застрахователна компания, базирана в Атина.

Сделката включва продажбата на 61 апартамента, 10 офиса, 6 магазина и 31 подземни гаража в проект в кв. „Кръстова вада“.

Брутните приходи от продажбата са 10,5 млн. евро.

Площта на продадените имоти от 11 хил. кв. м представлява малко над 10% от общата разгъната застроена площ на проекта от 109 хил. кв. м.

Продажбата на имотите е част от опцията, която фондът е упражнил през ноември 2005 г., когато книжата му бяха регистрирани за търговия на AIM.

Според правилата фондът трябва да си подели приходите заедно с компанията строител BuySell в съотношение, постановено в договора между двете. След като се сметне дела на BuySell и разходите по развитие на имота, брутните постъпления от продажбата за фонда са на стойност 1,9 млн. евро.

Продажната цена представлява средно 930 евро на кв. м (без ДДС) за цялата продадена площ.

Проектът се очаква да бъде завършен през декември 2008 г. Ако това стане по план, вътрешната норма на възвръщаемост за Lewis Charles ще бъде 24,3%, съобщават от фонда.

Той планира да продаде и останалите имоти в проекта на други институционални инвеститори, с които преговаря в момента.

Портфолиото на фонда включва проекти в София, Говедарци, Разлог, Пловдив, Велико Търново, Долна баня и се оценява на 84 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още