IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Швейцарски концерн влага близо 20 млн. долара в завод до Пловдив

Планира се строителството да започне през октомври тази година

18:06 | 15.05.08 г.
Швейцарски концерн влага близо 20 млн. долара в завод до Пловдив

ABB стартира проект за изграждането на нова фабрика около Пловдив, съобщиха от концерна.

Заводът ще бъде вътрешен доставчик на ABB, който ще съставя компоненти за автоматизация, произведени в други заводи на концерна. Инвестицията ще бъде в размер на почти 20 млн. долара.

Заводът ще бъде изграден на площ от около 35 хил. квадратни метра. Планира се строителството да започне през октомври тази година. Очаква се заводът да бъде пуснат в експлоатация до лятото на 2009 г.

За новата фабрика ще бъдат наети приблизително 500 души в периода до 2011 г.

Проектът има за цел да се подкрепи бързия растеж на автоматичните продукти на ABB, както и да се разшири обхвата на продуктите за ниско напрежение, уточняват от компанията.

ABB е с централа в Швейцария и е лидер в производството на енергетично и автоматизирано оборудване за нуждите на електропреносната мрежа и промишлеността. Концернът има свои компании в над 100 страни и повече от 110 хил. служители. Концернът е главен акционер в АББ Авангард АД – Севлиево.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още