IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белоградчик получава сграда на МВР, ще развива екотуризъм

Имотът се намира в Стакевския Балкан

12:05 | 15.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Белоградчик получава сграда на МВР, ще развива екотуризъм

На община Белоградчик ще бъде прехвърлен имот - частна държавна собственост, в с. Крачимир, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Досега имотът е използван от МВР, но е отпаднала необходимостта от това.

Имотът се намира в Стакевския Балкан и ръководството на общината възнамерява да използва предоставения сграден фонд за развитието на специализиран и екотуризъм.

На Националния дарителски фонд "13 века България" безвъзмездно ще бъде прехвърлена собствеността върху имот - частна държавна собственост. Той е в местността "Манастирски ливади - запад" в София. Представлява урегулиран поземлен имот с площ 6500 кв. метра.

С решение на Министерския съвет от 1990 г. е дадено съгласие държавно-обществената организация "Фонд 13 века България" да бъде инвеститор на обекта - "Дом за българите в чужбина". От декември 1990 г. сградата е в етап "незавършено строителство". Вложените средства са над 9 млн. лева.

На община Средец пък безвъзмездно ще бъде прехвърлен имот - частна държавна собственост, - две дървени бунгала, в местността "Паничков лагер". Площта им съответно е 36,13 кв. м и 76,26 кв. метра. Ръководството на общината е заявило в писмо до областния управител на Бургас, че разполага с необходимите средства за ремонт и поддръжка на бунгалата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още