IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавата дава 50 млн. лв. за ремонт на студентските общежития

Целта на правителството е незабавно стартиране на обществените поръчки за възлагане на ремонтите, за да може основната част от тях да бъдат извършени през лятото

18:34 | 14.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата дава 50 млн. лв. за ремонт на студентските общежития

40 млн. лева от предвидените средства по функция „Образование“ в централния бюджет да бъдат предоставени по бюджета на Министерството на образованието и науката за ремонт на студентските общежития, ще решава утре кабинетът, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още 10 млн. лв. за тази цел са планирани в бюджета на Министерството на образованието и науката (МОН).

Всички дейности, свързани с подготовката, видовете строително-ремонтни работи и избор на студентски общежития, ще бъдат съгласувани с Националното представителство на студентските съвети.

Целта на правителството е незабавно стартиране на обществените поръчки за възлагане на ремонтите, за да може основната част от тях да бъдат извършени през летния сезон, преди започване на новата академична година.

Едновременно със стартирането на инвестиционната програма министърът на образованието и науката ще подготви и до 1 септември 2008 г. ще внесе в правителството предложения за оптимизиране на нормативната уредба. Те са насочени към установяване на децентрализирано управление на студентските общежития и създаване на механизми за гарантиране на адекватното им управление и опазване на имуществото в тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още