IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Еколози: 30% от земеделските земи у нас са с висока природна стойност

Това са места, обитавани от ценни видове или представляващи коридори, които свързват местообитанията на важни растения и животни

15:09 | 14.05.08 г.
Еколози: 30% от земеделските земи у нас са с висока природна стойност

Около 30% от земеделските земи в България с висока природна стойност, смятат от международната природозащитна организация WWF.

Земеделските земи с висока природна стойност са места, обитавани от ценни видове или представляващи коридори, които свързват местообитанията на важни растения и животни.

Организацията ще представи най-ценните земеделски земи в България и Румъния в Брюксел на 15 май.

В последните години тези земи застанаха в центъра на вниманието на програмите за развитие на селските райони на Европейския съюз. В България бяха проведени три обучения и проучвания на земеделските земи с висока природна стойност – в природните паркове Странджа и Русенски Лом и в Западна Стара планина. В тях се включиха фермери, представители на местната и централната власт и неправителствени организации.

На представянето в Брюксел ще бъдат обсъдени резултатите от проучванията на земеделските земи с висока природна стойност в България и Румъния.

Проектът в България и Румъния се извършва от WWF и Европейския форум за опазване на природата и пасторализъм и е финансиран от програма BBI Matra на холандското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още