IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Дубай отчитат 163% ръст на строителните отпадъци

През 2007 г. обемът на боклуците е бил 28 млн. тона, общината рециклира едва 8 млн. от тях

14:58 | 14.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Дубай отчитат 163% ръст на строителните отпадъци

Обемът на отпадъците от строителство и разрушаване на стари сгради в Дубай през 2007 година се е увеличил с рекордните 163 на сто и е достигнал 27,7 млн. тона, съобщава държавната информационна агенция Wam. През предходната година строителните боклуци са били 10,5 млн. тона.

Общинската власт в Дубай прави опити да се справи с трудностите, предизвикани от големите обеми отпадъци, като развива мащабни програми за рециклиране. Годишният обем, който общината може да преработи в момента възлиза на 8 млн. тона. Докладът на властите показва, че в тази насока се работи доста усилено и всяка година разликата между обработения и необработения боклук се намалява, добавя Wаm.

По информация на отдела за управление на отпадъците в градската управа на Дубай отпадъците от строителство съставляват 75 на сто от всички едри отпадъци, замърсяващи града.

Причината е силният бум на местната икономика, който идва заради шесткратното увеличение в цената на петрола от 2002 година досега. Той води след себе си силен ръст на пазара на недвижими имоти, който е подсилен и от разрешението на властите за придобиване на недвижима собственост от чужденци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още