IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Планират луксозни хотели край Сопот

Според кмета на общината инвеститори са известни българки бизнесмени

09:27 | 13.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Планират луксозни хотели край Сопот

Заявки за строителство на три луксозни хотела са направили частни инвеститори на територията на община Сопот, съобщи кметът Веселин Личев.

Желание да изградят 3- и 4-звездни хотели декларирали известни български бизнесмени. Кои точно са инвеститорите и на каква стойност ще бъдат техните луксозни сгради за гости кметът отказа да уточни.

Строителството ще бъде на частни терени в различни райони на землището на Вазовия град, тъй като общината няма достатъчно големи и подходящи свободни парцели.

През последните години Сопот се утвърди като център на екстремните спортове от европейски мащаб и все повече туристи идват в района. Голяма част от тях отсядат в частни къщи или в местните малки хотели, които разполагат с около 800 места. Търсят се обаче и по-луксозни жилища за гости.

В новопостроения приключенски парк в подножието на Стара планина, който основно се ползва за „тийм билдинг”, идват все повече големи фирми, които търсят по-скъпи хотели с голяма база и конферентни зали. Руската компания „Тийм системс” иска да развива корпоративен туризъм в центъра за екстремни спортове „Шамбала”, който стопанисва приключенския парк, съобщи нейният представител Александър Поляков. Фирмата работи с около 900 фирми, основно от Русия и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още