IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пловдивският панаир се разраства в София и Варна

Държавата ще предостави терени за филиалите в София и Варна, като все още се обмисля кои да бъдат те

18:17 | 12.05.08 г.
Пловдивският панаир се разраства в София и Варна

Международен панаир Пловдив ще има свои поделения в София и Варна, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров при откриването на 28-ия Международен панаир на потребителски стоки и технологии, цитиран от пресцентъра на Международния панаир.

Държавата ще предостави терени за филиалите в София и Варна, като все още се обмисля кои да бъдат те, добави Димитров. Според Георги Гергов, изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив, за София са необходими минимум 100 декара. Инвестицията в столицата ще е най-малко 50 милиона евро, които ще бъдат осигурени със собствени ресурси.

Във Велико Търново и Русе търсим подходящи помещения за организиране на малки браншови изложби, за да дадем възможност на фирми, които не могат да участват в големите прояви, да получат професионални изложбени услуги, съобщи Гергов.

Според Гергов всички 47 прояви, които сега се провеждат в Пловдив, ще останат в него, и ще се добавят нови, които да съответстват на потребностите на бизнеса и на възможностите, които предоставят София и Варна.

За филиалите ще бъдат подготвени специализирани браншови изложения. Над 2000 работни места ще има в Пловдив, София и Варна.

Международният панаир на потребителски стоки и технологии се провежда с участието на 991 фирми от 36 държави от 12 до 17 май в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още