IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холандската Corio ще вложи 300 млн. евро в молове в Турция

Компанията проявява интерес към придобивания и в България и други страни от региона

11:52 | 10.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Холандската Corio ще вложи 300 млн. евро в молове в Турция

Холандската група за имоти Corio съобщи, че е създала смесено дружество с компанията за имоти Acteeum Group за изграждането на търговски центрове в различни градове в Турция с обща инвестиционна стойност от 300 млн. евро.

През март Corio бе обявила намерения за придобивания в някои от страните в Централна и Източна Европа, включително България.

Тази седмица Corio обяви, че е купила терен от над 33 хил. кв. м в турския град Малатия, върху който заедно с Acteeum ще развие мол с брутна отдаваема площ от 50 хил. кв. м.

Това е първият проект от споразумението между двете компании, в което Acteeum ще изгражда обектите, а Corio ще ги управлява след завършването им.

Общата стойност на инвестицията на проекта в Малатия ще бъде 110 млн. евро и нетната начална доходност след завършването му се очаква да бъде „поне 8%“. Молът ще бъде първият модерен търговски център в града и деветият подобен проект на Corio в Турция. Той ще бъде отворен през втората половина на 2010 г.

Броят на потенциалните клиенти на центъра е близо 400 хил. души, а като се сметнат и околните населени места – над 700 хил. Населението на Малатия расте с темпове от 3,26% на година в сравнение с 1,83% средно за Турция.

Споразумението между компаниите предвижда изграждането на молове на централни локации в турски градове с население между 150 и 400 хил. души. Проектите ще бъдат изцяло придобивани от Corio след завършване, като Acteeum ще получава част от приходите от дейността им през първите четири години. Отдаването под наем ще се извършва съвместно от двете компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още