IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предложиха на търг цена от над 5 хил. лв./кв. м за парцел в Хасково

Общата цена за 42 кв. м земя е над 211 хил. лв.

16:20 | 09.05.08 г.
Предложиха на търг цена от над 5 хил. лв./кв. м за парцел в Хасково

Общо 211 152 лева за 42 кв. м незастроена площ в Хасково е предложената цена в търг, организиран от областната администрация на 7 май, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Спечелилият участник е предложил общо 166 000 лв. без ДДС, като след плащане на всички такси и данъци цената ще достигне 211 152 лв.

Това прави 5027 лв. на квадратен метър и е една от най-високите цени на кв. м незастроена площ, давани в България до момента, коментират от пресцентъра.

В търга за продажба на въпросната земя – частна държавна собственост, намираща се на ул. “Бургас” в Хасково, са се явили 10 участници. Недопуснат до тръжната процедура е един кандидат поради нередовност на документите.

Първоначалната тръжна продажна цена на имота е била 41 000 лв. без ДДС.

Парцелът се намира в идеалния център на града, като в близост до него има кафе-бар, уточниха от общината за Investor.bg. Името на кандидат-купувача е предмет на конфиденциалност. Предстои да изтече срокът за обжалване, да бъде издадена заповед, както и да бъдат заплатени всички такси, преди да бъде сключен договорът за продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още