IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Pirelli с нов фонд за имоти за 1 млрд. евро, планира проекти в ЦИЕ

Компанията ще създаде европейски инвестиционен фонд, като се фокусира върху източноевропейските градски центрове

16:50 | 09.05.08 г.
Pirelli с нов фонд за имоти за 1 млрд. евро, планира проекти в ЦИЕ

Италианската компания за недвижими имоти Pirelli Real Estate (Pirelli RE) възнамерява да създаде европейски инвестиционен фонд за имоти с капитал от 1 млрд. евро, съобщава PropertyEU. Компанията ще започне набирането на средства през следващите няколко месеца, казва изпълнителният директор на Pirelli Карло Пури Негри. 

Тя планира укрепване на структурата за управление на портфолиото от необслужвани кредити, за да може да претендира за повишаване на рейтинга й от страна на основните рейтингови компании.

От Pirelli RE вече са стартирали план за преструктуриране, чрез който да подобрят рентабилността и повишат оперативната си ефективност с цел да намалят разходите си с до 40 млн. евро.

От компанията очакват слаби резултати за първото шестмесечие, обусловени от общото забавяне в сектора, но предвиждат подобрение през втората половина на годината. Предвижда се, че печалбата преди облагане с данъци и разходи за лихви (EBIT) за 2008 г. ще остане без промяна в сравнение с миналата година.

Стратегията на компанията обхваща фокусиране върху жилищния пазар в Германия и върху строителните проекти в по-големите италиански и източноевропейски градски центрове, казва Пури Негри.

Компанията очаква управляваните от нея активи да се увеличат до 17-18 млрд. евро до края на годината в сравнение със сегашните 13 млрд. евро. Средствата, набрани за новия фонд, и сливането на портфолиото с това на трети страни ще донесе допълнителни 6-7 млрд евро, от които 4,6 млрд. евро вече са набрани. Прогнозираните продажби за тази година възлизат на 2,5 млрд. евро.

Рейтинговата компания Chevreux понижи рейтинга на Pirelli RE на “underperform”, след като компанията отложи представянето на тригодишния си план, насрочено за 8 май, заради влошаването на кредитните условия.

В средата на 2007 г. Pirelli обяви създаването на смесено дружество с Уникредит Булбанк за инвестиции в имоти у нас. Новото дружество се казва Pirelli RE Bulgaria, като Pirelli RE притежава 75% от него, а Уникредит Булбанк – 25%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 09.05.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още