IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Затвор за строители на смъртоносна сграда в Азербайджан

Главният инженер е получил 9 години затвор, а останалите служители - между 4 и 7 години

13:24 | 08.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Затвор за строители на смъртоносна сграда в Азербайджан

Съдът в Азербайджан осъди петима служители на местната строителна компания Mutafakkir, сред които и главния инженер, поради несъобразяване с изискванията за безопасност, довело до срутване на сграда и до смъртта на 25 души, пише Ройтерс.

14-етажната сграда, която е била в процес на довършване, се е срутила, задръствайки улица в столицата Баку през август миналата година. Повечето от загиналите са били работници на строежа.

Съдът е осъдил главния инженер Аскер Алиев на девет години затвор, а останалите служители, включително и архитекта, са получили присъди от между четири и седем години.

Съдът е конфискувал и личното имущество на Алиев, както и това на починалия наскоро собственик на компанията Али Мурадов. Имуществото ще бъде продадено на търг, приходите от който ще бъдат използвани за помощи на семействата на жертвите.

Строителството в Баку се намира в период на истински бум през последните няколко години и в момента в града в процес на развитие са множество високи сгради, съобщава изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още