IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавата прехвърли безвъзмездно имоти на три общини

Златоград получава спортния комплекс в града, а Кюстендил - училищан сграда

12:01 | 08.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата прехвърли безвъзмездно имоти на три общини

На община Златоград безвъзмездно ще бъде прехвърлена собствеността върху спортния комплекс в града, реши кабинетът. Имотът - частна държавна собственост, е с площ 23 000 кв. м заедно с построените върху него сгради и съоръжения. Комплексът включва стадион, открит и детски плувен басейн.

С предоставянето на съоръжението ще се осигурят средства за поддръжка и стопанисване на обекта. Община Златоград ще има възможност да кандидатства за модернизиране на комплекса по различни програми на ЕС. Очаква се това да доведе до разкриване на нови работни места, организиране на алтернативен туризъм и осигуряване на допълнителни приходи за местния бюджет, се казва в съобщението на кабинета.

На община Кюстендил безвъзмездно се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост, който е в село Лозно. Имотът е с площ 9638 кв. м заедно с построената масивна 2-етажна сграда - 983,50 кв. м, и общежитие - 467,50 кв. м.

Имотът е използван от Професионалната гимназия по туризъм "Н. Й. Вапцаров" - Кюстендил, но е отпаднала неговата необходимост. Община Кюстендил възнамерява да преустрои сградите в кметство и
читалище. Лозно има статут на кметство, но не разполага със собствена сграда. В селото е регистрирано и читалище "П. Р. Славейков", което също няма необходимия сграден фонд.

На община Свиленград безвъзмездно ще бъде прехвърлена собствеността върху част от административна сграда - частна държавна собственост, на бул. "България" 32 в града. Местната власт ще разполага с две помещения на втория етаж - 72 кв. м, и целия трети етаж със застроена площ 1361 кв. м. Досега имотът е
управляван от Агенция "Митници".

На Сдружение "Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва - град Русе" безвъзмездно се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост. Той е на ул. "Александровска" 77 в Русе. Площта му е 410 кв. м заедно с построената върху него сграда - 350 кв. м.

Имотът е бивш Дом-паметник на запасното войнство и до 1948 г. е използван по предназначението си. През 2002 г. с решение на правителството имотът е предоставен за безвъзмездно ползване за 10 години на Съюза на офицерите и сержантите от запаса - за нуждите на Русенския регионален съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още