IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Припомнят слухове за милионера с български произход, купил имот за $28 млн.

Интернет предприемачът Даниел Цветков се оказал принуден да защити бизнеса, който го е направил богат

16:05 | 30.04.08 г.
Припомнят слухове за милионера с български произход, купил имот за $28 млн.

Милионерът с български произход, реализирал една от най-големите сделки с имоти в Австралия, е бил принуден да защитава бизнеса, който го е направил богат, след като в интернет се появиха фалшиви обвинения в измама, пише австралийският Brisbane Times.

Даниел Цветков влезе в заглавията на новините тази седмица с покупката на имот за 28 млн. долара.

25-годишният предприемач е забогатял от няколко интернет начинания, сред които Intabill – онлайн услуга за обработка на плащания.

Базираната в предградието Милтън в град Бризбейн компания беше обвинена в обработването на десетки неоторозирани банкови транзакции в САЩ миналата година, но говорителка на компанията е заявила, че бивш клиент е откраднал името на Intabill.

Американската компания Greenzap е обвинена, че е теглила от банкови сметки без разрешение на клиентите и е използвала Intabill като име на получателя на плащането.

Когато това е станало известно на Цветков, компанията е започнала вътрешно разследване и и е започнала да предоставя информация на ФБР, е обяснила говорителката.

Тя е потвърдила, че Greenzap е бивш клиент, но е казала, че няма връзка с компанията.

Употребата на името на Intabill е накарало някои потребители да нападнат компанията в сайтове против измами, е добавила тя.

По думите й някои бивши недоволни клиенти може също да са зад фалшиви и потенциално вредни твърдения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още