IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руска компания стъпва на жилищния пазар в Лондон, ще продава на богаташи

Mirax е купила сграда с площ от 8 хил. кв. м, която ще раздели на осем индивидуални имота за продажба

13:12 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руска компания стъпва на жилищния пазар в Лондон, ще продава на богаташи

Руската строителна компания Mirax Group е купила аристократична сграда от 19 век в централната част на Лондон, която смята да превърне в луксозен жилищен имот за заможни руски граждани, съобщава Ройтерс.

Сградата, която е с площ от 8 хил. кв. м и се намира в близост до Риджънтс парк, е първата инвестиция на компанията на британския пазар. Тя смята да раздели сградата на осем индивидуални имота за продажба.

“Това е нашата първа стъпка в Лондон. Не изключваме възможността ако се окаже успешна, да предложим на пазара и други амбициозни проекти”, коментира Максим Темников, член на борда на компанията.

Средната цена на къщите в централен Лондон в сегмента между 1-2 млн. и 4 млн. паунда се е увеличила с повече от 43 на сто миналата година, сочат данни на консултантската компания Knight Frank.

От Mirax Group казват, че ще предложат на пазара имотите в Лондон през 2009 г., след като бъдат реновирани. Примерни цени засега не се обявяват.

Търсенето на луксозни имоти в Лондон от страна на руски граждани е значително и е стимулирано от бума на имотите в британската столица през последното десетилетие, както и от ръста на цените на главните суровини за износ на Русия – петрол и метали.

По данни на списание „Форбс“ броят на руските милиардери е достигнал 110, което я нарежда на второ място по брой на супербогати хора след САЩ.

Собственикът на футболния клуб “Челси” Роман Абрамович пък обяви планове да построи най-скъпото частно имение на Острова.

Mirax, която е създадена през 1994 г. от двама архитекти, участва в различни знакови проекти като изграждането в Москва на най-високата кула в Европа. Миналата седмица тя отрече да има проблеми с ликвидността, след като агенцията за кредитен рейтинг Fitch изрази опасения за експозицията на банките към “горещия” пазар на имоти в Русия, пише Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още