IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Абрамович си строи най-скъпия частен дворец в Англия

Олигархът е изкупил всички апартаменти в лондонска сграда, която ще преустрои в луксозно имение

10:45 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Абрамович си строи най-скъпия частен дворец в Англия

Руският олигарх Роман Абрамович, който притежава десет къщи в различни точки по света, смята да превърне в суперимение голяма жилищна сграда в центъра на Лондон, пише Daily Mail. След като бъде преустроена, тя ще се превърне в най-скъпото частно жилище в Англия, като цената й ще е над 300 млн. долара.

Класираният под номер 15 в списъка на световните богаташи Абрамович е купувал апартаменти в съществуващата в момента сграда във викториански стил през последните няколко години. А след като в крайна сметка е станал собственик на цялата постройка, той смята да я превърне в дворец.

В него ще има осем спални, басейн, кинозала, сауна, огромен гараж и апартаментна част за обслужващия персонал.

Настоящият рекорд за най-скъпо частно жилище се държи отново от жител на Лондон, чийто имот е оценен на 160 млн. долара.

Собственост на олигарха в Англия са още луксозен апартамент и голямо имение, а ако не се чувства добре в тях, той може да избира къде да прекарва времето си сред останалите си имоти – в Южна Франция, Кипър, Черна гора или Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още