IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Immoeast придоби 50% от строителна компания с проекти в ЦИЕ

Чрез строителната компания Caterata Immoeast ще засили присъствието си в ЦИЕ

18:55 | 24.04.08 г.
Immoeast придоби 50% от строителна компания с проекти в ЦИЕ

Австрийската строително-инвестиционна компания Immoeast придоби 50% дял в Caterata Ltd. - строителна компания, специализирана в областта на жилищните имоти на пазара в Централна, Източна и Югоизточна Европа, съобщават от Immoeast. Покупката е била осъществена чрез увеличаване на капитала. Досегашният единствен собственик, New Horizon Real Estate Group Ltd, част от листнатата на борсата в Тел Авив New Horizon Group, притежава останалите 50%.

В момента Caterata работи по седем проекта за жилищно строителство с общо 4500 апартамента. Общият обем на инвестициите за седемте проекта ще възлезе на около 600 млн. евро. Планирането и подготовката за проектите вече са стартирани, като се очаква строителната дейност да започне между третото тримесечие на 2008 и първото тримесечие на 2009. Пет от проектите ще са на територията на Румъния, един във Варшава, Полша и един в Рига, Латвия. Caterata смята да засили операциите си в други страни в региона и да стане един от водещите предприемачи в ЦИЕ.

„Caterata се фокусира върху средния ценови сегмент и бързо разрастващата се средна класа, която може да си позволи да купи качествени апартаменти и се очаква, че ще купува с години“, казва генералният директор на Immoeast, Карл Петрикович.

Жилищното строителство представлява 17,3% от портфолиото на Immoeast към края на третото тримесечие на фискалната 2007-2008 година.

Най-голямата инвестиция на Immoeast в сектора засега е делът й в румънската компания за жилищно строителство Adama с портфолио от 25 хил. апартамента. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още