IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

LaSalle: Изгледите за пазара на имоти в Континентална Европа позитивни

Офис секторът изпитва положителен ефект от намаляването на незаетите площи, ограниченото предлагане на площи А и прогнозите за покачване на наемите през следващите 3 години

09:42 | 24.04.08 г.
LaSalle: Изгледите за пазара на имоти в Континентална Европа позитивни

Волатилността на пазара, породена от кредитната криза и последващото пазарно преструктуриране, ще позволи на инвеститорите в недвижими имоти в Континентална Европа да увеличат печалбите си, твърди инвестиционният мениджър LaSalle Investment Management, цитиран от Europe Real Estate.

От компанията смятат, че изгледите за икономиката в Континентална Европа са положителни заради стабилния лихвен процент и подобряващите се условия на труд, благодарение на които безработицата в еврозоната е на най-ниското ниво от 25 години насам - на 7,1%.

Междувременно индустриалното производство в еврозоната остава силно въпреки забавянето на световните пазари. От LaSalle смятат, че най-активните пазари на недвижими имоти с добри инвестиционни перспективи се намират на Континентална Европа. Градове като Париж, Мюнхен, Стокхолм и Хамбург ще реализират ръст в нивото на заетост на офис площите, но ограничителните устройствени наредби и ограниченото предлагане, ще окажат натиск върху цените на площите клас А в посока нагоре.

Офис секторът в Европа изпитва положителен ефект от намаляването на дела на незаети площи, ограниченото предлагане на площи А и прогнозите за покачване на наемните нива през следващите три години, казват от LaSalle. Компанията очаква стабилно търсене от страна на наематели за площи в най-добрите търговски центрове и паркове в Континетална Европа, тъй като водещите търговски вериги възнамеряват да разширят своите мрежи. Аналогично, на логистичния пазар в Западна, Централна и Източна Европа се очаква голямо търсене.

Предвид положителните очаквания LaSalle е създала инвестиционния фонд LaSalle European Ventures III, който ще инвестира в имоти страните от Континентална Европа. С помощта на ливъридж фондът ще достигне покупателен капацитет от 4-5 млрд. евро, пише изданието.

LaSalle Investment Management управлява активи на стойност 4 млрд. евро в региона и през последните три години е реализирала сделки с имоти в размер на 3,9 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още