IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Immoeast се включи в проект за варненски мол

Търговският център, инвестиция в който е 150 млн. евро, ще бъде съвместен проект на Immoeast и немската ECE

18:33 | 17.04.08 г.
Immoeast се включи в проект за варненски мол

Австрийската строително-инвестиционна компания Immoeast съобщи, че се е включила в проекта за изграждането на търговския център “Черно море Парк” във Варна, чийто строеж ще започне през последното тримесечие на 2008 г.

Центърът ще бъде построен съвместно от Immoeast и германската ECE, специализирана в изграждането на търговски центрове. Всяка от двете компании притежава дял от 50% от проекта. Центърът ще има обща използваема площ от 90 хил. кв. м, 180 магазина и 1800 паркоместа. Той ще отвори врати в края на 2010 г.

Инвестицията възлиза на общо 150 млн. евро и вече 50% от площите са отдадени под наем.

Центърът ще е разположен на главни транспортни възли в града с достъп до няколко автобусни линии. Ще преобладават магазини на различни модни марки, а в допълнение ще има магазини за електроника, хипермаркет и магазин за спортни стоки. Няколко международни търговски вериги вече са изявили желание да наемат площ в търговския център.

Immoeast развива търговски, офис, жилищни и логистични проекти в Централна и Източна Европа. Портфолиото от търговски имоти включва 77 търговски центъра. Общата използваема площ на търговските имоти възлиза на 1,5 млн. кв. м. на стойност 3,6 млрд. евро. Това съставлява 32,9% от общото портфолио на Immoeast.

Компанията е създадена през 1999 г., а от 2003 г. се търгува на Виенската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още