IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Международната компания Thompson Cole стъпва на българския пазар на имоти

В Дубай вече има реклами, представящи инвестиционните възможности в България, заявиха от компанията

13:35 | 15.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Международната компания Thompson Cole стъпва на българския пазар на имоти

Международната компания за управление на проекти Thompson Cole стъпи на българския пазар на имоти чрез сключеното наскоро изключително представителство за България с консултантската компания Корект Проект, съобщиха от двете компании за Investor.bg.

Двете компании ще представят за пръв път съвместно услугите си по време на изложението за недвижими имоти и градоустройствено планиране BalPEx от 18 до 20 април в Интер Ескпо център, София. Изложението се провежда заедно с конференцията Balrec, която ще се състои на 15 и 16 април в София с медийното партньорство на Investor.bg.

“България изглежда пазар с голям потенциал”, коментира от офиса на компанията в Дубай за Investor.bg Робърт Пъркинс, главен оперативен директор за Близкия изток. Сред сегментите с потенциал той посочи бизнес имотите и жилищните имоти.

По думите му българският пазар на имоти е започнал да привлича вниманието и на инвеститорите в Дубай. “Дори в момента има два огромни билборда в центъра на града, рекламиращи инвестиционните възможности в България”, каза той.

Thompson Cole стъпва на българския пазар, като очаква значителни инвестиции в региона и има намерение за трайно сътрудничество и присъствие на този динамичен пазар. „Ние вярваме, че Югоизточна Европа е регион, който ще има устойчиво развитие”, заявява Тони Константинидис, главен оперативен директор за международните пазари в компанията. Според него, България, с новопостроеното летище София, бързоразвиващата се комуникационна инфраструктура и качеството на техническите специалисти в страната, осигурява идеална база за създаването на централа на представителство за региона.

Thompson Cole притежава 27 години опит като консултант на пазарите в Европа, Средния Изток и Карибския басейн.

В момента групата управлява проекти с РЗП от над 3 млн. кв. м. Сред тях са The Imperial Towers в Мумбай (Индия) – жилищен комплекс от две 60-етажни кули, Damac Park Towers в Дубай (ОАЕ) – комплекс от две кули с жилищна, офис, търговска и паркинг част, а също Kingdom Centre в Риад (Саудитска Арабия), която със своите 300 метра е една от най-високите сгради в Близкия Изток.

Сред проектите на Корект Проект са две офис сгради на инвеститорите Хис Холдинг и Екс Ес Пропърти на територията на Резиденшъл Парк София, изграждане на централен офис на Банка ДСК в центъра на столицата, офис сграда на Енко Вендинг и др.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още