IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Балчик спира строителството за летния сезон от 15 май

Строителната забрана важи за курортна зона Двореца, за приморската част на Балчик, квартал Изток, вилните зони, КК Албена, зоната за отдих в Кранево

13:10 | 10.04.08 г.
Балчик спира строителството за летния сезон от 15 май

Заповед за спиране на строителството от 15 май до 1 октомври е издадена от кмета на община Балчик Николай Ангелов във връзка с летния туристически сезон, съобщиха от пресцентъра на общината.

Строителната забрана важи за курортна зона Двореца, за приморската част на Балчик, квартал Изток, вилните зони, КК Албена, зоната за отдих в Кранево. Забраната важи и за всички останали територии на община Балчик, попадащи в зона А съгласно Закона за Черноморското крайбрежие.

Със заповедта строителите и инвеститорите на незавършените обекти се задължават в срок до 20 май да ги оградят и обезопасят, да почистят и възстановят уличните настилки, тротоарите и зелените площи.

Заповедта не се отнася за аварийни, укрепителни и инфраструктурни обекти, за които се издава специално разрешение за работа, се уточнява в съобщението.

След 15 май са разрешени довършителни работи вътре в обектите, ако са изпълнени всички предписания. След тази дата до 1 октомври се забранява складирането на строителни материали и отпадъци по имоти публична общинска собственост.

За неспазване на заповедта ще се налагат парични санкции от 1000 до 20 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още