IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатска компания влага 50 млн. долара в имоти на Балканите

На първо време компанията смята да купи малка брокерска фирма, за която вече се водят преговори

12:19 | 10.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Щатска компания влага 50 млн. долара в имоти на Балканите

Базираната в Далас, Тексас, Finley Morrow (бившата Pinnacle Commercial) смята да инвестира над 50 млн. долара в имоти в Източна Европа и по-специално на Балканите, каза за Investor.bg един от партньорите в компанията Крис Мороу.

Стратегията й включва също и придобиването на малка брокерска компания.

Пазарите в Източна Европа са привлекли вниманието на компанията заради стратегическото си местоположение и процесите на промени, които протичат на тях. Finley Morrow ще се насочи главно към Албания, Македония и Черна гора, а главният й офис за Европа ще бъде базиран в София.

Операциите й в Европа ще се ръководят от Рон Финли, син на бизнесмена Роланд Финли, който е в България от 20 години и развива дейност в различни сфери. Наред с Pinnacle Commercial бизнесът му у нас включва кабелния оператор Кейбълтел, заведения за хранене и др.

„Искаме да се насочим към държави, които все още не са членки на Европейския съюз, но ще влезнат в него“, коментира Мороу, цитиран от GlobeSt.com.

По думите му, за да се присъединят към ЕС, тези държави трябва да преминат през процеса на приватизация, както това е станало в България.

„Има отлични възможности за покупки и строителство“, казва той. „Това, което видяхме в България преди пет-седем години са същите възможности в тези страни. България се стабилизира и процъфтява. Това, което искаме да направим, е да се възползваме от тези страни, които тепърва ще се развиват. Това може да отнеме между четири и седем години, но ние бихме искали активно да купуваме в тях сега.“

Finley Morrow смятат да инвестират в покупката или изграждането на офиси, търговски проекти, хотели и курортни комплекси.

По думите на Мороу на първо време компанията възнамерява да купи малка брокерска фирма, за която вече се водят преговори. „Това може да отнеме месец или четири месеца преди да се осъществи“, казва той.

Сред акционерите на компанията са различни средни и големи инвеститори в имоти.

Дейността на Finley Morrow в САЩ включва и козметична линия, придобита от неназована израелска компания, която сега е базирана в Ричардсън, Тексас.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още