IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов фонд за имоти ще инвестира 1 млрд. евро в Източна Европа

LS Real Estate Ventures ще се насочи към проекти главно в Унгария, Словакия, Румъния и Украйна

11:39 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд за имоти ще инвестира 1 млрд. евро в Източна Европа

Британският фонд мениджър Letterstone Group създаде нов фонд за имоти в партньорство със Starr International – компания на бившия шеф на AIG Ханк Грийнбърг, съобщиха от Letterstone за Investor.bg.

Новият фонд ще разполага с капитал от 1 млрд. евро и ще инвестира в имоти в Източна Европа.

LS Real Estate Ventures ще бъде базиран в Холандия и ще се насочи към проекти главно в Унгария, Словакия, Румъния и Украйна.

От Letterstone обясниха, че компанията в момента има дейност в Унгария, Словакия и Румъния и това е причината новият фонд да се насочи именно към тези страни.

За в бъдеще плановете са за разширение на дейността й и на пазара в Украйна, в резултат на което ще може да се разшири и инвестиционният периметър на фонда.

За момента от фонда не смятат да инвестират на други пазари освен тези четири, казаха от Letterstone.

Двете компании ще вложат във фонда общо 250 млн. евро, по-голямата част от които ще дойдат от Starr International. Заедно с банковото кредитиране, което ще бъде използвано, инвестиционният потенциал на компанията ще достигне 1 млрд. евро.

Новият фонд се създава в момент, в който цените на имотите в много части на Европа се понижават, коментира Financial Times по повод новата компания. Въпреки това държавите в източната част на континента не са станали свидетел на същите понижения като на запад.

Фондът ще се насочи главно към покупката на земя или имоти, върху които има потенциал да бъдат изградени нови бизнес сгради.

Тази стратегия се предполага, че има потенциал за по-високи приходи в сравнение с придобиването на вече изградени имоти в района, където имотите в много градове вече са станали свидетел на силен ръст и наред с това има нужда от нови бизнес проекти.

LS Real Estate ще купува парцели в по-големите градове или в локации във второстепенни градове, които имат потенциал за ръст.

Фондът ще се насочва към проекти с потенциал за доходност от над 20%.

Той се създава за начален период от пет години, след което неговият борд ще прецени дали да бъде продължен. Сред възможните стратегии за излизане от инвестициите се посочват листване на фондовата борса или директна продажба.

Новата компания вече е набелязала няколко потенциални инвестиционни сделки, се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още