IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Пловдив стартира преустройството на Синдикалния дом на културата

Общата стойност на проекта надхвърля 42 млн. лева, изпълнител е гръцката Aktor

12:48 | 04.04.08 г.
В Пловдив стартира преустройството на Синдикалния дом на културата

Проектът за ремонт, реконструкция и преустройство на Синдикалния дом на културата в Пловдив и превръщането му в център за изкуства стартира в понеделник, 7 април, съобщиха от консорциум „Актор”, в който участват гръцката строителна компания Aktor S.A. и нейната дъщерна фирма „Актор България” ЕАД. 

Дружеството спечели търга по Закона за обществените поръчки в края на 2007 г. и след одобрението на проекта от Община Пловдив, е готово да започне основните строително-монтажни дейности на обекта.

По план първият етап от генералното преустройство на Синдикалния дом на културата в Пловдив трябва да приключи за 30 месеца.

Общата стойност на проекта надхвърля 42,3 млн. лева. Предвижда се изграждане на 2 многофункционални зали, конгресен център и подземен паркинг.

Официалният старт на проекта ще бъде даден с презентация на архитектурното и сградното решение в понеделник, в зала „Дружба” на Парк-хотел „Санкт Петербург”.

Aktor е част от Elliniki Technodomiki TEB Group. Сред най-значимите обекти на Aktor са Дворецът на музиката, Музеят на Акропола и разширяване на метрото в Атина. Зад граница компанията има обекти в Кувейт и Дубай. Инвестиционните намерения на дружеството са да реализира проекти в Румъния, Русия и Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 26.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още