IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lehman понижи прогнозата си за пазара на имоти на Острова

Банката понижи прогнозата на неутрална от позитивна, предупреждавайки за понижение на пазара на офис и складови площи в лондонското Сити

11:15 | 04.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Lehman понижи прогнозата си за пазара на имоти на Острова

Сентиментът на пазара на бизнес имоти понесе още един тежък удар вчера, след като една от банките, най-уверени в бичия тренд на пазара, понижи прогнозите си за сектора, пише Financial Times.

Lehman Brothers понижи прогнозата си на неутрална от позитивна, предупреждавайки, че наемите във Великобритания ще останат без промяна, но ще се понижат значително на пазара на офис и складови площи в Ситито.

Доходността от наеми е основната движеща сила за възвръщаемостта на пазара, пише изданието. Някои експерти говорят за т.нар. „двоен спад“ на инвестиционния пазар, при който стойността на имотите, която вече се понижава заради цикличността на пазара, може да понесе още един удар от доходността от наеми.

След шока в цените, очакваме същото и за наемите, коментират от инвестиционната банка.

Банката е притеснена особено за офис пазара в Ситито, където тя предвижда 15% спад в наемите поради свръхпредлагането на офиси в условията на вълна от съкращения във финансовия сектор.

Прогнозите й за пазара на складови площи са за 10% спад в наемите заради преструктуриранията на много от наемателите и забавяне в плащанията в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още