IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изграждат нови административни сгради и спа център в центъра на София?

Главният архитект на София Петър Диков обясни, че необходимите 10 дка ще бъдат част от 102-та дка паркова територия, които се намират в зона Б-5

14:16 | 02.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Изграждат нови административни сгради и спа център в центъра на София?

Столичната община обсъжда предоставянето на 10 декара в зона Б-5 за строителството на нова сграда на Софийския градски съд и Софийската градска прокуратура. Това бе съобщено на заседанието на Комисията по устройство на територията на Столичния общински съвет.

Пред комисията главният архитект на София Петър Диков обясни, че тези 10 дка ще бъдат част от 102-та дка паркова територия, които се намират в зона Б-5, съобщи БТА. В тези 102 дка са включени и 30-те дка държавна собственост, които се стопанисват от БДЖ ЕАД.

Според Диков, изграждането на сграда на съда и на прокуратурата в тази част на София няма да попречи на изграждането на парковата част, за което има решение отпреди две години на Столичния общински съвет.

Според него има възможност и за изграждането на СПА-център в рамките на тази територия, поради наличието на минерален извор в държавния терен.

Главният архитект на София заяви пред журналисти, че се обсъжда и евентуалното предоставяне на терен за строителството на сграда на нов затвор на София. Между Министерството на правосъдието и дирекция "Архитектура и градоустройство" вече са разменени писма с предложение за три терена в северните територии, където да бъде изградено заведението за лишаване от свобода, обяви главният архитект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още