IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Post продава 1300 сгради за 1 млрд. евро на щатската Lone Star

Имотите са разположени предимно в Германия, като след сделката пощенската компания ще наеме обратно по-голямата част от тях

18:00 | 01.04.08 г.
Deutsche Post продава 1300 сгради за 1 млрд. евро на щатската Lone Star

Deutsche Post AG, най-голямата пощенска компания в Европа, се е споразумяла да продаде недвижими имоти за 1 млрд. евро на щатската Lone Star Funds, за да се фокусира върху пощенския си бизнес, съобщи Bloomberg.

Базираната в Далас Lone Star ще плати в брой за около 1300 имота на Deutsche Post, разположени предимно в Германия, се казва в съобщение на базираната в Бон компания.

Deutsche Post ще прехвърли имотите на Lone Star на 1 юли и след това ще наеме обратно по-голямата част от тях.

Приходите от продажбата, която ще се състои от няколко плащания, ще имат „маргинален“ ефект върху печалбата преди лихви и данъци на компанията и няма да променят прогнозата за печалба на Deutsche Post за 2008, посочват от групата.

Франк Апел, който замести Клаус Цумвинкел на поста изпълнителен директор на Deutsche Post през февруари, може да продаде и други активи, след като загуби на щатското подразделение на DHL Express доведоха до спад на печалбата за четвъртото тримесечие от 61%.

Пощенският оператор планира да реализира печалба преди лихви и данъци за 2008 в размер на около 4,2 млрд. евро спрямо 3,76 млрд. евро за 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още