IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Главбoлгарстрой ще строи комплекса Winslow Gardens в столицата

Първата фаза на проекта ще стартира следващия месец

14:27 | 25.03.08 г.
Главбoлгарстрой ще строи комплекса Winslow Gardens в столицата

Инвестиционната компания Winslow Developments избра Главбoлгарстрой за главен изпълнител на строителството на първата фаза на проекта Winslow Gardens в столичния комплекс Манастирски ливади – изток, съобщиха от инвеститора. В търга са участвали седемте най-големи строителни компании в страната, се посочва в съобщението.

Проектът, чиято първа фаза ще стартира през април, се реализира в партньорство с RREEF - инвестиционното звено за недвижими имоти на Deutsche Bank AG. Общата стойност на инвестицията е 200 млн. лв., като 105 млн. лв. от тях ще бъдат вложени за реализацията на първа фаза от строителството на комплекса, а за останалите две фази ще бъдат инвестирани съответно 50 млн. лв. и 45 млн. лв.

Първата фаза от проекта Winslow Gardens ще бъде реализирана върху терен с площ 22 хил. кв. м. Разгънатата застроена площ ще бъде над 66 хил. кв. м.

Комплексът е съставен от шест нискоетажни жилищни блока с 444 апартамента. Към него ще има и парк от 12 хил. кв. м, спа център с фитнес зала и 25-метров плувен басейн, игрище за баскетбол и минифутбол и подземен паркинг на две нива.

Winslow Developments е българска инвестиционна компания с английско участие, създадена през 2001 г. През 2006 г. Winslow Developments създава съвместна фирма с RREEF. Целта е осъществяване на няколко мащабни строителни проекта на територията на България, които започват със застрояването и управлението на два жилищни комплекса в “Манастирски ливади” и “Витоша” в София. Инвестициите в двата проекта на компанията ще надхвърлят 280 млн. лева.

Най-новият съвместен проект на Winslow Developments и RREEF е жилищен комплекс с контролиран достъп, разположен в подножието на Люлин планина в един от кварталите на град Банкя – Градоман, съобщават още от компанията. Инвестициите в него ще бъдат в размер на 252 млн. лева.

До този момент Winslow Developments е развила седем проекта в Банско, представляващи жилищни сгради за сезонно ползване или т. нар. “апартаментни хотели”. Най-големият от тях е комплекс от 3 сгради, разположен върху 11 хил. кв. м площ. Общата стойност на седемте проекта е над 60 млн. лв.

През пролетта на 2007 г. Winslow Developments сключи договор за изграждане и управление на проект в с. Баня, собственост на британския фонд Lewis Charles. Очаква се неговата стойност също да надхвърли 200 млн. лева.

Друго направление в дейността на Winslow Developments са инвестициите в земеделски земи и производството на селскостопански продукти. Компанията разполага с над 15 хил. декара селскостопанска земя и планира да закупи нови 30 хил. декара до края на 2008 г. В момента компанията обработва 20 хил. декара земя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още