IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът BLD купи още един терен край София, ще строи жилищен комплекс*

Сделката е за 47 дка при средна цена от цена от 10 евро на кв. м

11:31 | 25.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът BLD купи още един терен край София, ще строи жилищен комплекс*

Инвестиционният фонд Bulgarian Land Development (BLD) съобщи, че е придобил „още 46 673 кв. м земеделска земя в близост до София“ за 500 хил. евро (средно 10 евро на кв. м).

Според компанията теренът е разположен в район, който има добър потенциал за развитие на жилищен комплекс извън градската част на столицата.
 
BLD има за цел да консолидира няколко терена в този район с обща площ от около 250 хил. кв. м.
От компанията уточниха за Investor.bg, че това е първата покупка за консолидирането на парцела.
 
След като приключи окрупняването, което се очаква да стане до края на годината, компанията планира да промени предназначението на земята с цел изграждането на жилищен комплекс.
 
От BLD смятат, че проектът ще бъде привлекателен за купувачи на ваканционни имоти, а също и жители на София, тъй като се намира на разстояние от 45 минути път с кола от София. Локацията съчетава предимствата на градски комплекс с достъп до ски писти, СПА съоръжения и голф игрища, казват от BLD.
 
Компанията ще финансира покупката чрез собствени средства. Точното местоположение на терена ще бъде съобщено след окрупняването на всички съседни парцели.
На въпрос на Investor.bg дали компанията планира още увеличения на капитала от фонда отговориха: " BLD не планира увеличение на капитала. В този проект ще бъдат инвестирани средства на компанията от реализирани печалби от други проекти.
 
По-рано този месец от фонда съобщиха, че са придобили терен от над 38 хил. кв. м също „в близост до София“ за 1,7 млн. евро (средна цена от 45 евро на кв. м).
 
Компанията уточнява, че двата терена са с различна локация.
 
BLD цели да е инвестирал или предназначил за инвестиция у нас целия си капитал до края на 2008 г. Той в момента е в размер на 40 млн. паунда.

* Информацията е актуализирана към 15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още