IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прайм Пропърти БГ инвестира 64 млн. евро в бизнес парк в Пловдив

Очакванията на Прайм Пропърти БГ са възвръщаемостта на инвестицията да бъде около 30%

12:00 | 24.03.08 г.
Прайм Пропърти БГ инвестира 64 млн. евро в бизнес парк в Пловдив
Прайм Пропърти БГ АДСИЦ инвестира 64 млн. евро в изграждането на бизнес парк в град Пловдив в район "Тракия", съобщиха от дружеството.

Бизнес паркът ще включва модерни 4-5 етажни сгради с офиси и търговски площи, подземни паркинги, ресторанти, супермаркети. Земята, върху която ще бъде изграден паркът, е 48 682 кв. м, а разгънатата застроена площ - 110 000 кв. м.

В момента се изработва предварителният проект, който предвижда функционални сгради, при изграждането на които ще бъдат взети под внимание специфичните изисквания на бъдещите наематели. Повечето от тях са чуждестранни фирми, се казва още в съобщението.
 
Предвижда се окончателното завършване и въвеждане в експлоатация на проекта да бъде през 2011 г. Очакванията на Прайм Пропърти БГ са възвръщаемостта на инвестицията да бъде около 30 %.

Според изпълнителния директор на Прайм Пропърти БГ – Борислав Стоянов, предстои изграждане на подобен тип комплекси и в други големи градове в страната. В края на миналата година Стоянов каза в интервю за Investor.bg, че се обмисля листване на дружеството в чужбина.

Емисията на дружеството бе извадена от индекса BG REIT на 13 март.

От началото на сесията до момента с акциите на Прайм Пропърти БГ няма сделки.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 24.03.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още