IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 30 млрд. долара вложени в имоти в Китай за два месеца

Намалели са обаче вложенията в жилища в големи градове като Пекин и Шанхай

12:05 | 21.03.08 г.
Над 30 млрд. долара вложени в имоти в Китай за два месеца

Инвестициите в бурно развиващия се пазар на недвижими имоти в Китай отчитат ръст от 32,9 процента до 237,4 млрд. юана (33,5 млрд. долара) през първите два месеца на годината, сочат данни на Комисията за национално строителство и реформи (NDRC).

Ръстът е с 8,6 процентни пункта по-висок от този за същия период на миналата година.

Инвестициите в имоти формират 50,3 процента от общите инвестиции в третичния сектор, нарастващи с 3,9 процентни пункта на годишна база.

Ситуацията обаче варира според региона. Инвестициите в жилищни сгради са намалели в големи градове като Пекин и Шанхай.

Според статистическото бюро в Пекин инвестициите в имоти в Пекин са достигнали 18 млрд. юана за първите два месеца на годината, нараствайки с 23,4 процента на годишна база. От тях инвестициите в апартаментни комплекси и вили са нараснали за периода, докато тези в обикновени жилищни сгради и офис площи са намалели.

Инвестициите в имоти в Шанхай възлизат на 19,89 млрд. юана за двата месеца, което е годишен ръст от 13,2 процента. Повишението се дължи на нежилищни сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още