IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Immoeast понижи оценките на свои имоти, печалбата намалява

Пазарите в Унгария, Полша, Румъния, България и Чехия са продължили да отчитат нарастващи наемни нива и намаляващи нива на незаетост

19:35 | 20.03.08 г.
Immoeast понижи оценките на свои имоти, печалбата намалява

Австрийската компания за инвестиции в имоти Immoeast е намалила оценките на активите си през третото тримесечие, а оперативната й печалба за първите девет месеца на финансовата й година намалява с 22 процента, съобщават от компанията, цитирани от Ройтерс.

Immoeast реши да действа внимателно в текущата неясна пазарна ситуация“, посочват от компанията.

Печалбата преди лихви и данъци (EBIT) намалява до 123,6 млн. евро за деветте месеца към края на декември, съобщават от подразделението на австрийската група за имоти Immofinanz.

Според Immoeast, която развива дейност основно на пазарите в Унгария, Полша, Румъния, България и Чехия, тези пазари са продължили да отчитат нарастващи наеми и понижаващи се нива на незаетост.

Строителната активност е започнала да намалява, защото е станало по-трудно да се осигури финансиране на проекти, което ще намали предлагането на нови сгради, добавят от компанията.

Immoeast е продала четири имота или дялове от имоти на обща стойност 200 млн. евро досега през финансовата си година и е в напреднал етап на преговори за продажбата на други имоти на стойност около 300 млн. евро.

За тази година акциите на Immoeast са паднали с около 20 процента, приблизително колкото е понижението на австрийския индекс на сините чипове ATX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още