IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проверяват парите за комплекса в Баня, не е ясно участието на Ковачки

Кметът на Карлово пък обмисля да върне за ново разглеждане решението на ОбС, с което се даде "зелена улица" на проекта

15:04 | 20.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват парите за комплекса в Баня, не е ясно участието на Ковачки
Община Карлово трябва да уведоми Бюрото за финансово разузнаване за размера на паричния капитал, с който частното акционерно дружество "Баня голф енд спа ризорт" влиза в смесеното дружество "Спортен комплекс". В него общината има 34%, а фирмата - 66 на сто. По закона за мерките против изпирането на пари общината е задължена да информира Бюрото за финансово разузнаване за размера на паричния капитал, обясни общинският съветник Тошко Стоев, който е и юрист.

"Баня голф енд спа ризорт" влиза в капитала на смесеното дружество с 14,8 милиона лева, а общината апортира около 1200 дка земи частна общинска собственост в Баня и съседното село Соколица. От създаването си през март 2007 г. досега фирмата няма никаква дейност, затова не е ясен произходът на парите. Те са внесени по сметка на Общинска банка - София, а не в посочена от общината банкова сметка в Карлово, както реши ОбС, обясни общинският съветник.

Целта на "Спортен комплекс" АД е да развива спортната база в Баня, да строи атракциони, вилно селище и голф-игрище и да инвестира 60 милиона евро. Първоначалният замисъл е да се ремонтира спортната база с около 1 милион лева до лятото, а до края на годината - и хотелската част. Същинското строителство ще продължи през следващите 5 години.

Името на бизнесмена Христо Ковачки не фигурира в списъка на акционерите нито на "Спортен комплекс" АД, нито на "Баня голф енд спа ризорт" АД. Ковачки обяснява в медиите, че стои зад проекта в Баня, но на практика не е така, защото не е купил акции или внесъл капитал, каза още адв. Стоев.

Обмислям възможността да върна за ново разглеждане решението на ОбС, с което се даде "зелена улица" на проекта за развитието на Баня, съобщи кметът на Карлово Найден Найденов. Местният парламент не се произнесе дали Общото събрание на "Спортен комплекс" изпълни исканията на съветниците за промени в устава. Вместо това бе прието решение, с което не става ясна волята на съветниците. Няма и задължение кметът да подпише заповед за въвод във владение на "Баня голф енд спа ризорт", коментира градоначалникът.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още