IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Marks and Spencer направи още един ход за разширяване в Източна Европа

Най-голямата британска верига за продажба на дребно на облекла е дала 13,6 млн. евро за дял от 51 процента от източноевропейската COMS

14:31 | 20.03.08 г.
Marks and Spencer направи още един ход за разширяване в Източна Европа
Най-голямата британска верига за продажба на дребно на облекла Marks and Spencer е придобила мажоритарен дял в източноевропейската търговска верига COMS, съобщават от компанията, цитирани от Ройтерс.

Ходът има за цел да подпомогне разширяването й в Чехия, Словакия, Латвия, Литва и Естония.

От Marks and Spencer уточняват, че са купили дял от 51 процента от COMS за 13,6 млн. евро (10,6 млн. паунда). Част от сделката е също заплащане на 5,2 млн. евро в бъдеще в зависимост от това дали компанията ще постигне определени цели.

В рамките на пет години търговската верига планира да увеличи международния си бизнес така, че той да носи 15-20 процента от приходите на групата. Съвместното дружество ще отвори около 30 магазина през следващите няколко години.

Миналия месец Marks & Spencer създаде джойнт венчър с гръцката Marinopoulos Group, за да разшири дейността си в Източна Европа, като инвестира 50 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още