IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Два пъти повече сделки с имоти за седемцифрена сума на Острова

Лондон остава топ дестинацията в елитния сегмент, като формира 70% от запитванията и 31% от продажбите за първото тримесечие на 2008

11:00 | 19.03.08 г.
Два пъти повече сделки с имоти за седемцифрена сума на Острова
Въпреки общото забавяне на жилищния пазар във Великобритания цените в най-горния сегмент продължават да нарастват. Освен това нараства и броят на тези сделки. Близо два пъти повече имоти със седемцифрена стойност (в паундове) са били продадени от Hamptons International през първото тримесечие на 2008 г. спрямо същия период на 2006 г., съобщават от агенцията, цитирани от британския сайт Find a Property.

Лондон остава топ дестинацията в елитния сегмент, като формира 70 на сто от запитванията и 31 на сто от продажбите за първото тримесечие на тази година.

Най-бързо развиващият се пазар обаче е районът на Бристол, Корнуол, Девъншир, Дорсет и Съмърсет в западната част на Острова, където кандидатите да закупят имот са нараснали със 134% през първото тримесечие на 2008 г. спрямо година по-рано.

В Югозападна Англия се отчита също и засилен интерес към имотите в най-горния сегмент, като запитванията са нараснали с 27% за същия период.

Като цяло повече имоти със седемцифрена стойност са били обект на сделка, като тези на стойност 3 млн. паунда и повече през 2008 г. нарастват три пъти повече спрямо 2005 г.

„Несъмнено е престижно да имаш лондонски адрес. Трудно обаче се намират изключителни имоти и все повече купувачи, приготвили над 1 млн. паунда за сделка, осъзнават предимствата на райони като Западна Англия например. Средните цени там са значително по-ниски от тези в столицата, така че може да си купите забележително имение в провинцията на същата цена като луксозен апартамент на най-горния етаж в Лондон“, коментира Джон Литъл, асоцииран директор на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още