IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира проект за четвърти мол в Русе

Първата копка на „Дунав Мол“ е в четвъртък, инвестицията – 15 млн. евро

16:44 | 18.03.08 г.
Бъдещият Дунав Мол. Илюстрация: Мармег
Бъдещият Дунав Мол. Илюстрация: Мармег
Близо 15 млн. евро ще бъдат вложени в изграждането на търговски център Дунав Мол в Русе, съобщиха от инвеститора Мармег ООД. В четвъртък, 20 март, ще бъде направена първата копка на обекта.

Сградата ще бъде на пет нива - четири надземни етажа с разгъната застроена площ от 32 хил. кв. м и подземен паркинг с 228 паркоместа. На партерния етаж са планирани хранителен магазин с площ 2200 кв. м и 17 търговски помещения за магазини, банкови офиси, мобилни оператори и други. Първият и вторият етаж са предвидени за 70 помещения за мода, услуги, обзавеждане, техника, развлечения и казино. Третият етаж е предназначен за развлечения и отдих, с открита тераса и панорамен изглед към реката, заведения на самоослужване, детски кът, боулинг, билярд и други.

Молът ще се намира на 4 пътни артерии - входа на Дунав мост от Румъния, София и Варна, Силистра и към централната част на града. В непосредствена близост е разположен и Индустриален парк Русе, където ежедневно ще работят над 10 хил. души.

Мармег ООД е частна българска компания, собственост на Венцислав Рачев и Димитър Димитров, създадена специално за проекта.

Изграждането на мола е финансирано от австрийската компания Хипо Алпе-Адриа Лизинг ЕООД. Сумата от близо 15 млн. евро се отпуска на лизинг за срок от 12 години.

“Русе е стратегически град и за нас инвестициите в него са от голям интерес. Инвестициите в имоти ще се увеличават и ние сме в преговори с община Русе и с представители на местния бизнес за финансиране на други големи проекти в града”, казва Хорст Ебхарт, генерален мениджър на Хипо Лизинг в България.

За строител на мола е избрана местната фирма Интис. Проектант е арх. Георги Стефанов. Площите се отдават под наем от ФОРОС - Национална Компания Недвижими Имоти, която по-рано завърши отдаването под наем на първия мол във Варна – Pfohe Mall и в Пловдив – Форум Тракия Мол.

Това е четвъртият проект за мол в Русе след обявените вече „Спортно-развлекателна зала и търговски обществено-обслужващ център МОЛ Русе“, проекта на Cinema City и Ocif Group и проекта на британския фонд European Convergence Development Company Limited (ECDC) с Мегахим АД.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още