IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пи Ар Си АДСИЦ планира увеличение на капитала от 9 пъти

Увеличението на капитала ще се обслужва от Българо-Американска Кредитна Банка

14:03 | 18.03.08 г.
Пи Ар Си АДСИЦ планира увеличение на капитала от 9 пъти
Съветът на директорите на Пи Ар Си АДСИЦ-София е взел решение за увеличаване на капитала на акционерното дружество със специална инвестиционна цел от 650 хил. лв. на 5,85 млн. лв. чрез издаване на 520 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 10 лева.

От съобщението на дружеството, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“, става ясно още, че ще бъдат издадени 65 000 права при съотношение право/нови акции – 1/8.

Увеличението на капитала ще се обслужва от Българо-американска кредитна банка.

Акциите на Пи Ар Си АДСИЦ бяха въведени за търговия на 11 февруари с присвоен борсов код PRC, но оттогава все още няма сключена сделка с тях.

Предметът на дейност на Пи Ар Си АДСИЦ е секюритизация на недвижими имоти, като основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговско, административно и жилищно предназначение, в т.ч. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

Учредители на дружеството са Българо-американска кредитна банка с 30% от капитала, Алекси Попов с 22,4%, Райчо Райчев с 18,2%, Ема Бонева с 18,2%, Тодор Рогачев със 7% и Константин Попов с 4,2%. Председател на СД и изпълнителен директор на дружеството е Райчо Райчев.

Свързани компании:

Пи Ар Си АДСИЦ(PRC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още