IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строят нов курортен град на руското Черноморско крайбрежие

Общият обем на инвестициите в първата част на проекта ще бъде 1,3 млрд. долара

10:49 | 18.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Строят нов курортен град на руското Черноморско крайбрежие
Ново селище с названието „Новомихайловско градче” ще се появи на Черноморското крайбрежие в района на Краснодарския край, съобщава Интерфакс. За реализацията на проекта вече са определени 716 хектара площ.

Проектът предвижда на първия етап да бъде построен многофункционален развлекателен център, вилно селище на територия от 30 хектара, комплекс от летни хотели и къмпинги на площ от 28 хектара и др.

Общият обем на инвестициите в първата част на проекта ще бъде 1,3 млрд. долара, от които 260 млн. долара ще бъдат вложени от инвестиционната компания „Регнум”. Останалата част от сумата се планира да бъде осигурена в скоро време от стратегически инвеститор, от инвестиционни фондове и кредитни институции.

Първата част на проекта се предвижда да бъде построена за срок от три години, включително времето за проектиране, като самото строителство започне още тази година. Смята се, че вложените средства ще бъдат възвърнати за срок от две до пет години от началото на функционирането на комплекса.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 18.03.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още