IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат 23,5% от правата на ФЕЕИ АДСИЦ на открит търг

Днес бяха изтъргувани 50 акции на ФЕЕИ АДСИЦ при средна цена 5 лв.

16:02 | 14.03.08 г.
Предлагат 23,5% от правата на ФЕЕИ АДСИЦ на открит търг
В сряда ще се проведе търг за 152 737 или 23,5% от всички издадени права за участие в увеличението на капитала на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ, стана ясно от съобщение на БФБ-София. Това са правата, срещу които до момента не е подадено заявление за записване. Борсовият код на правата е R3FEEI. Достигнатата минимална цена ще може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php.

Всеки 2 права дават възможност за записване на 1 акция с емисионна стойност 3,2 лв. и номинална стойност 1 лв. Ако един инвеститор придобие всички предложени права и плати акциите срещу тях, то той ще вземе 7,83% от дружеството.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 260 000 нови акции. До момента са записани 248,6 хил. акции. Крайният срок за плащане е 3 април. За да бъде успешно увеличението трябва да бъдат купени поне 22 800 права и съответно да бъдат записани и платени акции срещу тях.

При пълен успех на увеличението, основният капитал на дружеството ще достигне 975 хил. лв., разпределен в акции с номинална стойност 1 лв.

Борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП София Интернешънъл Секюритиз АД.

През май 2007 г. свободно търгуемият обем акции по позицията беше увеличен на 15,4%. Мажоритарен собственик в дружеството е Енемона АД.

Днес бяха изтъргувани 40 акции на ФЕЕИ АДСИЦ при средна цена 5 лв.



Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още