IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley купи дял от компания за имоти в ЦИЕ

Adama Holding е осъществила частно предлагане, привличайки 100 млн. евро за инвестиции в проекти в региона

14:54 | 14.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley купи дял от компания за имоти в ЦИЕ
Morgan Stanley Real Estate съобщи, че е придобил дял в компанията за имоти Adama Holding Public, която се фокусира върху проекти в Източна Европа.

От подразделението за имоти на американската инвестиционна банка не уточняват размера на придобития дял, но казват, че той е бил купен чрез техния фонд Special Situations Fund III.

Adama, която се търгува на борсата в Тел Авив, развива дейност на различни пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Досегашните акционери Lehman Brothers и австрийската компания за имоти Immoeast също са увеличили дела си в компанията, която е осъществила частно предлагане на акции, привличайки капитал от 100 млн. евро за инвестиции. Той ще бъде използван за финансиране на разширението на дейността й на основните пазари като Украйна, Турция и най-вече Румъния.

Запитани от Investor.bg. на този етап от компанията не уточниха дали имат интерес към проекти и в България.

От Morgan Stanley не бяха непосредствено на разположение за коментар.

Други акционери на Adama са компанията за управление на активи Tiger Global Management и семейният инвестиционен фонд RomRe на фамилията бизнесмени Йеселсон.

Вярваме, че голямото търсене на качествени имоти в Румъния предлага привлекателна възможност да разширим нашата инвестиционна платформа в Централна и Източна Европа“, казва Джон Карафийл, един от директорите на глобалните операции на подразделението за имоти на Morgan Stanley.

Adama е основана в Букурещ през 2004 г. Тя развива дейност чрез дъщерни дружества и партньорства в Румъния, Молдова, Украйна, Хърватска и Турция.

Сделката на Morgan Stanley е част от четвъртото частно предлагане на акции на компанията за последните две години и половина.

Компанията има жилищни проекти на различен етап от развитие в различни румънски градове, както и в Молдова и Украйна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още