IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондовете от фондове предпочитани от новите инвеститори в имоти

Обемът на пазара на тези фондове е стигнал 20 млрд. евро от създаването на първия фонд от такъв тип през 2000 г.

10:13 | 13.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фондовете от фондове предпочитани от новите инвеститори в имоти
Секторът на фондовете от фондове (инвестиционни фондове, които на свой ред инвестират в други фондове, бел. ред.) осигурява достъп за новите инвеститори до пазара на непубличните фондове за имоти, сочи проучване на Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти (INREV).

Според анкета, проведена сред мениджъри на фондове от фондове, 74% от тях казват, че техните компании включват инвеститори, които инвестират на пазара на непублични фондове за първи път. Проучването е проведено сред 18 мениджъри на фондове, които управляват 34 фонда с капитал на обща стойност 14 млрд. евро.

Това проучване показва, че пазарът на фондове от фондове може да предложи както на утвърдените, така и на новите инвеститори достъп до непубличния сектор, без да трябва да осигуряват необходимата поддържаща инфраструктура и ресурси“, коментира Дан Фълоп, вицепрезидент на инвестиционната компанията Franklin Templeton.

Според INREV обемът на пазара е стигнал 20 млрд. евро от създаването на първия фонд от фондове през 2000 г.

Пенсионните фондове представляват около 60% от инвеститорите в този тип фондове, а застрахователните компании – 13%, сочи проучването. Най-голям брой фондове са създадени във Великобритания, която е следвана от скандинавските страни и Холандия.

През февруари холандският TREF обяви, че е станал най-големият фонд от фондове за имоти в Европа. От TREF бяха заявили за Investor.bg, че имат интерес за инвестиции във фондове и в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още