IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Големите търговски улици в Европа незасегнати от кредитната криза

Централна и Източна Европа имат голям потенциал, но на тези пазари все още има голяма доза неизвестност

16:54 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Големите търговски улици в Европа незасегнати от кредитната криза

Пазарът на търговски площи на големите търговски улици в Европа не дава признаци да е повлиян от кредитната криза, казва Борис ван Хааре-Хаймайер, партньор в Cushman & Wakefield, цитиран от PropertyEU, по време на международното изложение за имоти MIPIM, което се провежда в Кан.

Висококачествените търговски улици все още поддържат високи цени”, коментира той. “Инвеститорите с интерес към тях може да са много по-малко, но конкуренцията все още е жестока.”

Според него причината търговските улици да не са засегнати от кризата по начина, по който нейният ефект се наблюдава на офис пазара, е оскъдността на качествени продукти.

Най-добрите цени за търговски обекти се наблюдават все още на развитите европейски пазари.

В момента преговаряме за малко портфолио в Белгия, Холандия и Люксембург, за което очакваме начална доходност от 4%”, казва той.

По думите му Централна и Източна Европа имат голям потенциал, но на тези пазари все още има голяма доза неизвестност. В същото време “екзотични” локации като Киев ще стават все по-популярни в близко бъдеще, тъй като търговците търсят нови пазари.

В момента движещата сила на пазара на търговските улици са търговските вериги, които разширяват дейността си.

Ако топ вериги като H&M и Zara искат да запазят годишния си ръст от 15%, те трябва да отварят 400 до 500 нови магазина всяка година. А, за да направят това, те трябва да се разширят извън по-развитите пазари както в Европа, така и извън нея”, казва той. “Затова, въпреки че най-добрите пазари за инвестиция ще бъдат големите градове в Европа, възможности ще има както на по-малките пазари, така и в по-малките градове.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още