IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще събарят незаконни обекти по плажовете в община Царево

Само на плаж Бутамята в с. Синеморец проверерка е установила 7 незаконни обекта

11:52 | 12.03.08 г.
Ще събарят незаконни обекти по плажовете в община Царево
През изминалата седмица са извършени проверки на всички плажове, отдадени на концесия, и обектите, попадащи в концесионната територия по цялото крайбрежие на община Царево, съобщиха от местната администрация. При проверката е установено, че някои от обектите, които имат разрешения за поставяеми обекти, са изградени масивно с бетон.

Само на плажа на „Бутамята” в с. Синеморец проверяващите са направили 7 констативни акта на незаконни обекти. От тях 5 са за изградени масивни постройки, предназначени за заведения за обществено хранене, 1 акт за тоалетна върху пясъка и 1 акт за незаконно изградена техническа инфраструктура – електрически и ВиК съоръжения.

Две незаконни тоалетни има изградени и на плажа на къмпинг „Нестинарка”.

Комисията е съставила констативен акт за незаконно изградена бетонова площадка около водната пързалка на плажа на Ахтопол.

Актове за незаконно изградена техническа инфраструктура са направени за всички плажове, в това число и за „Арапя”, „Нестинарка”, централния плаж на Царево и Ахтопол.

Според кмета Петко Арнаудов от община Царево не са издавани разрешения за строеж на въпросните обекти и незаконните обекти ще бъдат съборени.

Всички актове са направени срещу неизвестен извършител и ще бъдат изпратени в София за изготвянето на заповеди за събаряне от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) по чл. 225, ал. 1 от Закона за устройство на територията, защото това е в техните правомощия, уточняват от общината. Върху незаконните обекти са залепени предупредителни съобщения, които уведомяват собствениците им за съставените актове.

Проверката е извършена от комисия, в състава на която влизат представители на ДНСК - София, РДНСК - Бургас и служители от общинската администрация в Царево. Проверките ще продължат и другата седмица.

ДНСК вече издаде 4 заповеди за събаряне на общо 24 незаконни обекта, изградени на територията на к.к. „Златни пясъци”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още