IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Определиха Москва за най-перспективният пазар на имоти в Европа

Миналата година начело беше поставен Париж, който сега пада надолу в класацията

12:11 | 11.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Определиха Москва за най-перспективният пазар на имоти в Европа
Москва отне на Париж първото място на европейския пазар на недвижими имоти с перспективите си за привличане на инвестиции и за развитие, се казва в проучване, цитирано от Ройтерс и представено по време на днешното откриване в Кан на 19-ото Международно изложение за инвестиционни проекти в недвижими имоти (MIPIM-2008).

Силният ръст на пазара на наеми и повишеното предлагане на недвижими имоти и търговски площи са направили руската столица много атрактивна, като възможностите за развитие там са огромни. Това е изводът от проучването, фокусирано върху тенденциите в недвижимия сектор на Стария континент. Изследването е изготвено от компаниите Urban Land Institute (ULI) и PricewaterhouseCoopers.

Миналата година начело на класацията беше Париж, който сега пада на пета позиция по отношение на „перспективите за привличане на инвестиции“ и на шеста що се отнася до „перспективите за развитие“.

Лондон, който предишни години често е заемал първото място, тази година е 15-ти по „перспективите за привличане на инвестиции“ и 13-ти по „перспективите за развитие“.

Изследването е направено сред 500 представители на недвижимия сектор и разглежда 27 пазара в цяла Европа.

На втора позиция в подреждането на най-обещаващите пазари е поставен Истанбул, като Турция е наречена „Индия на Европа“. На трето и четвърто място са съответно Хамбург и Мюнхен.

Сред другите градове, посочени като подходящи за покупка, фигурират Лион, Стокхолм и Хелзинки, а като пазари с потенциал за развитие се считат още Прага и Варшава.

Започналото днес изложение в Кан ще продължи до 14 март, като най-силно на него са представени Великобритания (с над 1700 представители), Франция (над 1200) и Германия (над 700). Русия също участва с над 500 щанда на руските региони и градове.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още